Iluminatul inteligent

ILUMINAT INTELIGENT

In contextul actual iluminarea unei locuinte atat in interior cat si in exterior a devenit o problema cu mai multe variabile. In primul rand a aparut noul trend de solutii economice care sa reduca consumul de energie electrica.

In al doilea rand doriti ca iluminatul sa fie specific fiecarei zone din casa din punct de vedere al design-ului si al intensitatii luminii. Astfel de exemplu, intr-un birou o sa doriti un iluminat corect care sa va ajute in desfasurarea activitatiilor specifice acestui spatiu, intr-un living veti dori o lumina care sa se poata adapta momentelor petrecute in acest spatiu, daca sunteti obositi cu siguranta nu veti dori o lumina puternica ci mai degraba o lumina ambientala care sa va relaxeze…
Impreuna putem stabili aceste detalii, design-ul local (cu reprezentari 3D pe calculator cu vizionarea zonelor iluminate), precum si alegerea corpurilor de iluminat pentru a se integra perfect cu celelalte elemente de decor.

Iluminatul exterior este important din doua motive: functional, doriti o iluminare care sa acopere spatiul exterior si sa va permita accesul in perimetrul casei dumneavoastra, si estetic, de exemplu daca aveti amenajari exterioare (flori, arbori, alei) iluminatul exterior sa se integreze in spatiul creat.

Astfel pentru un iluminat corect si placut trebuie sa luati in considerare faptul ca fiecare spatiu este unic prin formatul lui si fiecare persoana simte in mod diferit confortul, de aceeea si solutiile trebuie sa fie personalizate.

Pasii de urmat

  • cablare retea
  • montaj corpuri iluminat si elemente de comanda (intrerupatoare, comutatoare, push, cap-scara, cap-cruce, dimmer-e)
  • senzor diurn, senzor miscare
  • integrare in sistemul de control al casei a elementelor de comanda, senzorilor si corpurilor de iluminat
  • plan electric cu amplasarea corpurilor de iluminat, elementelor de comanda si a circuitelor de alimentare
  • design-ul iluminatului in functie de destinatia spatiului
  • …si multe altele pe care va invitam sa le descoperim impreuna