Casa inteligenta http://www.casainteligenta.org Automatizari inteligente pentru casa ta Mon, 01 May 2017 09:25:06 +0000 ro-RO hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.11 122917336 Echipamente pentru casa inteligenta ieftine si bune http://www.casainteligenta.org/echipamente-pentru-casa-inteligenta-ieftine-si-bune/ http://www.casainteligenta.org/echipamente-pentru-casa-inteligenta-ieftine-si-bune/#respond Fri, 14 Apr 2017 13:51:35 +0000 http://www.casainteligenta.org/?p=59 Citește în continuare "Echipamente pentru casa inteligenta ieftine si bune" ]]> Echipamente pentru casa inteligenta ieftine si bune. Pentru preturi si detalii tehnice aceaseaza acest link : https://www.a2t.ro/wifi-smart

Da, stim ca este o utopie, dar da, acum chiar exista. Va recomandam produsele importate de Atu Tech, din gama SONOFF, care pot fi comandate si gestionate de un  telefon smart sau o tableta cu sistem de operare Andoid sau Apple. www.sonoff.ro

Avantajul acestei game de echipamente, este ca nu ai nevoie de un HUB, unitate centrala, etc pentru a realiza un sistem de comanda inteligent, ci doar de un telefon mobil sau tableta si temrnialul care vrei sa-l folosesti

Exemplu : Daca vreau sa opresc si sa pornesc stropitoarea electrica din curte, montez o priza , si doar atat. Aceasta priza o adaug in aplicatia mea e-WELINK, si gata. Softul aplicatiei imi permite sa fac scenarii, sa lucrez dupa un orar, sau alte conditii logice pe care le impun, dar aceste lucruri le fac in aplicatie si nu intr-o unitate centrala.

Aceste echipamente SONOFF sint acum perfect compatibile si cu Google Nest si Amazon Echo

Ce trebuie sa faci?

Fiecare dintre device-urile SONOFF sint dotate cu o interfata wireless pe 2,4 MHZ si se pot inrola in retea direct prin routterul tau wireless, iar aplicatia de pe telefon, sau tableta, le poate indentifica si comanda direct. Conexiunea este stabilita prin cloud, deci nu ai nevoie de setari suplimentare in routter pentru a le putea comanda din afara retelei interne.

Gama de produse SONOFF

  • Releu cu 1/2/4 terminale care pot fi incarcate pina la 10AH
  • Sensor de temperatura
  • Priza EU
  • Soket E27 pentru lampi
  • Intrerupator de perete cu touch

 

 

 

]]>
http://www.casainteligenta.org/echipamente-pentru-casa-inteligenta-ieftine-si-bune/feed/ 0 59
Video: Home Automation System – Your home, Your Imagination http://www.casainteligenta.org/video-home-automation-system-your-home-your-imagination/ http://www.casainteligenta.org/video-home-automation-system-your-home-your-imagination/#respond Sat, 21 Jan 2017 12:00:37 +0000 http://www.casainteligenta.org/?p=54 Citește în continuare "Video: Home Automation System – Your home, Your Imagination" ]]> Polonezii de la Fibaro, poate cea mai cunoscuta companie producatoare de echipamente si sisteme pentru smart home, activeaza in zona standardului Z-Wave. Gigantul polonez se grabeste sa cucereasca si piata americana, inaintea asiaticilor, care dezvolta si ei sisteme de casa inteligenta

]]>
http://www.casainteligenta.org/video-home-automation-system-your-home-your-imagination/feed/ 0 54
Video: iNELS Smart Home Solution http://www.casainteligenta.org/video-inels-smart-home-solution/ http://www.casainteligenta.org/video-inels-smart-home-solution/#respond Sat, 21 Jan 2017 11:54:04 +0000 http://www.casainteligenta.org/?p=51 iNels, firma din Cehia, cu o experienta de 23 de ani in echipamente de casa inteligenta

]]>
http://www.casainteligenta.org/video-inels-smart-home-solution/feed/ 0 51
2017 este anul in care Casa Inteligenta va avea succes http://www.casainteligenta.org/2017-este-anul-in-care-casa-inteligenta-va-avea-succes/ http://www.casainteligenta.org/2017-este-anul-in-care-casa-inteligenta-va-avea-succes/#respond Sat, 21 Jan 2017 11:38:50 +0000 http://www.casainteligenta.org/?p=48 Citește în continuare "2017 este anul in care Casa Inteligenta va avea succes" ]]> Industria hi-tech este într-o continuă schimbare și încet, majoritatea, ne îndreptăm către ”tehnologia inteligentă”. Va fi un lucru obișnuit pentru clienții dumneavoastră să folosească tableta sau telefonul pentru a controla încălzirea locuinței și celelalte sisteme smart, fie că se află în vacanță sau la birou.

Lumea este în schimbare, energia și confortul devenind din ce în ce mai importante pentru viața noastră de zi cu zi și implicit pentru persoanele interesate să își achiziționeze o locuință în viitorul apropiat.

Casa inteligentă va transforma stilul de viață al oamenilor pentru totdeauna.

Tehnologia de ultimă generație se răspândește cu rapiditate, creează dependență, iar în următorii ani va fi integrată peste tot în viețile noastre. Casa inteligentă este acum mai accesibilă, iar în următoarea perioadă această soluție de automatizare va avea o creștere semnificativă în zona caselor rezidențiale și a spațiilor de birouri.

Integrarea tehnologiei de casă inteligentă – încă din faza de concept

Tehnologia casei inteligente nu mai este doar pentru cei tineri, înstăriți și educați, generații mai în vârstă adoptă mult mai rapid tehnologii inteligente de control a temperaturii. Cei care își achiziționează case sunt în cea mai mare parte atrași de sistemele securitate și temperatură inteligente.

Astfel, acesta este momentul oportun pentru arhitecți, designeri sau constructori să ofere mai multă atenție experiențelor pe care le vor trăi în noile locuințe proprietarii și să se adapteze noilor tendințe.

Un astfel de sistem de automatizare va crește în mod semnificativ valoarea unie locuințe și va îmbunătăți stilul de viață al locatarilor. Beneficiile casei inteligente sunt numeroase și variază în funcție de gradul de automatizare al casei.

Arhitecții trebuie să ia în considerare instalarea unei infrastructuri pentru tehnologia inteligentă încă din faza de proiect.

Ce anume face o casă inteligentă?

Întregul concept de ”casă inteligentă” evoluează și industria caută o definiție care să includă sisteme integrate complexe pentru: controlul sunetului, controlul încălzirii, controlul jaluzelelor, controlul securității, controlul luminii și control de la distanță.

]]>
http://www.casainteligenta.org/2017-este-anul-in-care-casa-inteligenta-va-avea-succes/feed/ 0 48
Casa viitorului: Cum arată casa inteligentă, un proiect realizat de un student din Sibiu  http://www.casainteligenta.org/casa-viitorului-cum-arata-casa-inteligenta-un-proiect-realizat-de-un-student-din-sibiu/ http://www.casainteligenta.org/casa-viitorului-cum-arata-casa-inteligenta-un-proiect-realizat-de-un-student-din-sibiu/#respond Sat, 21 Jan 2017 11:33:08 +0000 http://www.casainteligenta.org/?p=45 Citește în continuare "Casa viitorului: Cum arată casa inteligentă, un proiect realizat de un student din Sibiu " ]]> Casa a devenit o locuință a viitorului, desprinsă parcă din filmele SF, datorită invenției unui student în primul an la Specializarea Calculatoare de la Facultatea de Inginerie din Sibiu, nepotul proprietarului casei. Studentul, Iosif Băncioiu, a fost premiat cu medalia de aur la etapa națională a concursului internațional de proiecte informatice „Infomatrix 2015”.

„Este vorba de un modul al unei automatizări, modul controlat cu ajutorului unui PLC („Progammable Logic Controller”), care ajută la deschiderea unei uși pe bază de senzori de mișcare, cititor de carduri și interfon. Este interesant faptul că, prin adăugare de module I/O (input/output) se pot conecta diverși senzori, care prin modificarea software-ului, pot monitoriza diverși parametrii, PLC-ul comandând diverse circuite. Modulul prezentat face parte dintr-un proiect mult mai complex, care transformă o casă obișnuită, în casa viitorului”, a declarat Iosif Băncioiu.

Această invenție va participa la București, în perioada 14-18 mai, la faza internațională a acestei competiții, acolo unde vor concura cu alte 332 de proiecte internaționale, din țări de pe patru continente (Asia, Africa, America de Sud și Europa).

Deși arată de afară ca o casă obișnuită, cu niște panouri solare pe acoperiș, casa viitorului de la Sibiu te surprinde încă de când îi pășești pragul. Îți urează bine ai venit și de îndată ce intri în living o muzică ambientală te înconjoară, datorită unor senzori din tavan, controlați de un panou montat pe peretele uneia dintre camere.

„Welcome! You are home alone”, spune o voce feminină în limba engleză atunci când treci de senzorul care detectează mișcarea.

Panoul de automatizare este conectat cu un panou discret din living, unde cei din casă pot apăsa diverse butoane, pe un „touchscreen”. Cu o simplă apăsare pe acest „touchscreen”, poți deschide sau închide jaluzele de la geamuri. În cazul în care ai uitat să îți pui ceasul deșteptător să sune, casa inteligentă te trezește dimineața și are de grijă să îți amintească să duci copiii la grădiniță sau la școală.

Această automatizare prietenoasă, cum o numește inventatorul ei, Iosif Băncioiu, te ajută să faci economie la facturi. Spre exemplu, factura de curent este redusă considerabil. Deși există întrerupătoare în casă, aproape nimeni nu le mai folosește, pentru că totul este calculat în funcție de lumina naturală de afară care inundă casa prin niște geamuri foarte mari. „Totul este pe bază de senzori de mișcare și senzori de lumină. Dacă intensitatea luminoasă este mai ridicată, atunci nu se aprind becurile în casă”, explică Iosif Băncioiu.

Una din cele mai mari economii se face la factura de încălzire. Proprietarul casei, unchiul studentului inventator, a recunoscut că a plătit doar 150 de lei factura la gaze într-o lună de iarnă, la o casă cu o suprafață de 230 metri pătrați.

„Acest sistem controlează și partea de încălzire. Se face practic un schimb între panourile solare, șemineu, cu sistemul de încălzire integrat al apei și centrala de încălzire pe gaz. (…) Într-o lună geroasă de iarnă, factura de gaz a fost de 150 de lei”, a spus Iosif Băncioiu.

Când familia nu este acasă sau doarme, gazonul este udat automat cu ajutorul senzorilor și panoului de comandă din casă.

„Are în software un interval prestabilit, mai exact noaptea, zilnic, în funcție de umiditate și viteza vântului. Dacă umiditatea este ridicată și vântul bate destul de tare, nu pornește sistemul de irigație. Practic, casa îți udă gazonul și când nu ești acasă”, a adăugat inventatorul.

Poate cea mai importantă utilitate a acestui panou de automatizare, este sistemul de securitate.

„În cazul încălcării perimetrului fără cartele de acces, proprietarul este anunțat prin SMS sau apel telefonic pe telefonul mobil. Dacă în curte se află o pisică sau un câine, stăpânul casei nu primește alarmă prin SMS, pentru că sunt mai mulți senzori care sesizează asta. Accesul în casă se poate face pe bază de cheie sau card de acces”, completează Iosif Băncioiu.

Ce este special în cazul acestei automatizări este ceea ce se întâmplă în cazul unei pene de curent. Există autonomie de la 24 la 48 de ore, în funcție de utilizare. Practic toate funcțiile se mențin și dacă nu există alimentare cu curent electric timp de două zile.

Pentru a construi panoul de comandă, circuitele și a monta senzorii, Iosif Băncioiu a muncit doi ani, însă casa viitorului a început să funcționeze de un an.

Întrebat dacă s-a așteptat să fie recompensat cu o medalie de aur pentru invenția aceasta, studentul sibian a răspuns: „Sincer vă spun că nu mă așteptam, dar mă bucur și sunt mândru de asta. Să sperăm că o să ne menținem și la etapa mondială a concursului Infomatrix”.

]]>
http://www.casainteligenta.org/casa-viitorului-cum-arata-casa-inteligenta-un-proiect-realizat-de-un-student-din-sibiu/feed/ 0 45
Vera Plus – Poate cea mai versatila centrala Smart Home Z-wave, Zigbee http://www.casainteligenta.org/vera-plus-poate-cea-mai-versatila-centrala-smart-home-z-wave-zigbee/ http://www.casainteligenta.org/vera-plus-poate-cea-mai-versatila-centrala-smart-home-z-wave-zigbee/#respond Wed, 11 Jan 2017 12:56:07 +0000 http://www.casainteligenta.org/?p=36 Citește în continuare "Vera Plus – Poate cea mai versatila centrala Smart Home Z-wave, Zigbee" ]]> Vera Plus HUB casa inteligenta Z-Wave, ZigBee, Wi-Fi. Cu o memorie de 256 de Mega, este o centrala ceva mai puternica decat Vera Edge.

Caracteristici principale

• Comanda 200 de dispozitive Z-Wave inrolate in reteaua ta fiind recomandata pentru case mari

• Functioneaza cu nenumarate dispozitive care folosesc Wi-Fi, Z-Wave, ZigBee, sau Bluetooth

• Mai multa memorie si procesor mai rapid pentru o functionare cat mai buna

• Are inglobat WiFi router, controler si firewall

• Se poate accesa folosind PC-ul, telefonul inteligent sau tableta

• Interfata simplu de folosit pentru setare si functionarea de zi cu zi

• Peste 300 de aplicatii oferite gratuit de Vera care se folosesc in exploatarea diferitelor dispozitive din sistem

• Pachetul contine cordon de alimentare si cablu de retea

• Pentru sistemul european de alimentare cu energie

Vera Plus este un controler compatibil Z-Wave Plus care va permite sa fiti conectat la locuinta sau biroul dumneavoastra, indiferent unde va aflati. Este compatibila cu o gama din ce in ce mai mare de dispozitive ce folosesc protocoale ca ZigBee si Bluetooth, pe langa Z-Wave si Wi-Fi!Puteti conecta si controla dispozitive indiferent de tehnologia pe care acestea o folosesc.

Sistemul astfel creat poate contine peste 200 de dispozitive intr-o singura retea, deci VeraPlus este destinata locuintelor mai mari! Vera Plus suporta peste 1400 de dispozitive de la toti marii producatori! Functioneaza cu multe dispozitive cunoscute care folosesc tehnologiile Wi-Fi, Z-Wave, ZigBee, sau Bluetooth.

Are toate caracteristicile cunoscute si apreciate de la VeraEdge, inclusiv inexistenta taxei lunare! In plus, aduce noi dispozitive in lista celor compatibile, mai multa memorie si o viteza de calcul crescuta!

]]>
http://www.casainteligenta.org/vera-plus-poate-cea-mai-versatila-centrala-smart-home-z-wave-zigbee/feed/ 0 36
Casa inteligenta integrata cu sistemele de securitate http://www.casainteligenta.org/casa-inteligenta-integrata-cu-sistemele-de-securitate/ http://www.casainteligenta.org/casa-inteligenta-integrata-cu-sistemele-de-securitate/#respond Tue, 10 Jan 2017 15:00:06 +0000 http://www.casainteligenta.org/?p=31 Citește în continuare "Casa inteligenta integrata cu sistemele de securitate" ]]> Acesta este viitorul – aplicatiile pe telefonul mobil care te ajuta sa protejezi si sa controlezi de la distanta caminul tau sau sediul de firma.

Cel mai futurist scenariu se poate acum realiza cu ajutorul centralelor si terminalelor smart, fara costuri exorbitante. In ultimii doi ani s-a dezvoltat extraordinar de mult acest segment de echipamente, iar presiunea pretului a adus aceste echipamente la niste cotatii decente.

Tehnologie

Din punct de vedere tehnologic, in timp s-au dezvoltat diverse sisteme care practic definesc tehnologia de comunicatie intre HUB si terminale, cea mai populara tehnologie fiind astazi Z-Wave. Aceasta tehnologie este dezvoltata de foarte multi producatori, asigurand o compatibilitate aproape de 100% intre diverse branduri.

Mai regasim pe piata si Zigbee, o alta tehnologie Wireless de comunicare destul de populara. Sisteme Smart Home mai putem gasi pe RF (wireless) sau sistemele X10 care comunica cu HUB-ul direct pe instalatia de 230V al casei, dar incet-incet, aceasta tehnologie s-a cam terminat. Toate acestea de mai sus sunt, practic, tehnologii de comunicare fara fir, similar wireless.

Un alt standard care se evidentiaza este KNX, un standard extrem de folosit pentru terminale si HUB-uri cablate. Asociatia KNX este creatoarea si proprietara tehnologiei KNX – STANDARD mondial pentru toate aplicațiile de control pentru case si cladiri, variind de la controlul iluminatului si al jaluzelelor, pana la variate sisteme de securitate, incalzire, ventilatie, aer conditionat, monitorizare alarme, controlul instalatiilor sanitare, managementul energiei, contorizare, precum si al dispozitivelor de uz casnic, audio/video si multe altele. Tehnologia KNX poate fi utilizata atat in cladiri noi, cat si in cele deja existente. KNX este standardul global pentru controlul cladirilor cu o singura platforma software, independenta de un producator KNX, pentru design si punere in functiune (ETS), cu o gama completa de medii de transmisie disponibile (TP, PL, RF și IP), precum si cu o gama completa de moduri de configurare (Modul System și Modul Easy). KNX este aprobat ca Standard European (CENELEC EN 50090 și CEN EN 13321-1) si ca Standard Internațional (ISO/IEC 14543-3).

De ce ai nevoie? 

• De o conexiune la internet in locatia in care se instaleaza HUB-ul si pe telefonul tau mobil, pe care se instaleaza aplicatia de control remote.

• De echipamentele care compun sistemul : Un HUB (creierul) si diverse terminale, cum ar fi: relee on / off pentru iluminare, prize, termostate, diversi senzori, yala electromagnetica etc.

• De imaginatie. Limita este data doar de infranarea imaginatiei noastre de a realiza diverse aplicatii.

]]>
http://www.casainteligenta.org/casa-inteligenta-integrata-cu-sistemele-de-securitate/feed/ 0 31